Min bloggliste

lørdag 3. november 2012

Cookies

                           Bakte glutenfrie cookies med tørka tranebær, mandler og sjokolade idag.

 
 
 
 
Ingredienser står fremme for å bli romtemperert før bakst.
 
 
 
Smør, brunt og hvitt sukker piskes til kremet konsistens.
 
Rør inn ett egg av gangen. Ha i mel og bakepulver og mix det godt isammen. Ha oppi tranebær,  hakka mandler og sjokoladebiter. Rør raskt isammen .
 
 
 
Slik ser den ferdige cookies deigen ut.
 
 
 
Iskje er greit å bruke så får en like store kaker . Har brukt den minste skjeen til cookies.
 
 
 
Sett kuler med iskje utover bakepapir med god avstand. Dypp fingrene i kaldt vann og trykk kulene ned til de er ca 0,5 cm tjukke.
 
Stek dem i 10 minutter på 200 gr.
 
 
Bruker stekespade når jeg løfter dem fra stekeplaten og legger dem på rist.
Oppbevares i kakeboks.
 
 
 
 
 
 
 
Nyt nystekte cookies.
 
Vil du ha oppskriften  så kommer den her:
 
200 gr smør
150 gr demerarasukker
150 gr farin
2 egg
275 gr mel
1 ts bakepulver
50 gr hakka mandler
50 gr tørka tranebær
100 gr mørk skokolade
 
200 gr i ca 10 min.
 
Sjekk kakene når de har stått 10 min i ovnen.  Tar du de ut for tidlig blir de litt myke inni, noen liker det også. Lar du kakene bli litt mørkere rundt kanten blir de sprø.
 
Lykke til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar